Historisch gezien, tot versie 2.0, toen u een campagne naar meer dan één lijst/segment wilde sturen, zou Mailgigant.nl de geselecteerde lijsten/segmenten samenvoegen tot een nieuwe lijst en de campagne vervolgens naar die nieuwe lijst sturen.
Qua prestaties is dit een heel slecht idee, omdat je uiteindelijk veel gegevens dupliceert.
Dit betekent ook dat Mailgigant.nl  in veel gegevens zou moeten zoeken, wat over het algemeen een langzamere toepassing betekent.

Toen we deze functionaliteit implementeerden, was dit de enige haalbare optie gezien de vereisten op dat moment.
Toen we echter aan Mailgigant.nl 2.0 begonnen te werken, hadden we genoeg tijd om iets aan dit probleem te doen, op een manier die ook achterwaarts compatibel is, en onze oplossing heet Sending Groups.

Met de komst van Mailgigant.nl 2.0 kunt u bij het maken van een campagne deze toevoegen aan een verzendende groep.
U kunt meerdere campagnes toevoegen aan een Zendgroep, waarbij elke campagne een andere lijst en/of segment target.

Wanneer Mailgigant.nl een campagne verstuurt die deel uitmaakt van een verzendgroep, zoekt Mailgigant.nl voor elk e-mailadres waarop de campagne is gericht, om te zien of dat e-mailadres een andere campagne heeft ontvangen die deel uitmaakt van dezelfde verzendgroep.
Als het het e-mailadres vindt tijdens het opzoeken, markeert Mailgigant.nl de campagne voor dat e-mailadres als verzonden en gaat verder.
Als het het e-mailadres niet vindt tijdens het opzoeken, stuurt Mailgigant.nl de campagne naar dat e-mailadres en gaat dan verder.

Dit zorgt voor een grote flexibiliteit met minimale prestatiekosten.
U kunt niet alleen campagnes naar zoveel lijsten en segmenten sturen als nodig is zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat e-mailadressen die deel uitmaken van meerdere lijsten dubbele campagnes krijgen, maar u kunt ook elk exemplaar van de campagne wijzigen en de kenmerken wijzigen, zoals onderwerp, inhoud, enz., zodat u de inboxsnelheid kunt testen.
Een ander voordeel is dat u op elk moment een campagne aan een verzendende groep kunt toevoegen, zelfs weken of maanden na uw eerste verzending naar een verzendende groep.

De Sending Groups-functie is zeer krachtig en kan u helpen abonnees te targeten op manieren die niet mogelijk waren in Mailgigant 1.0
Zoals met alles in Mailgigant.nl, raden we aan deze functie alleen te gebruiken als je het echt nodig hebt en je zeker weet dat het gaat helpen.